Noordelijker - Lapland

Door: Piet en Marjon

Blijf op de hoogte en volg Piet en Marjon

13 Augustus 2025 | Zweden, Gargnäs

Terwijl jullie in Nederland onder een hittegolf zuchten, zitten wij hier heerlijk in Lapland in ongeveer 20 graden met zo nu en dan een klein buitje tegen het stof. We hebben ontzettend veel mazzel met het weer.

Terwijl de kilometers van de E45 onder onze wielen verdwijnen genieten wij van het Zweedse landschap. Eindeloze bossen met meren, mooie beekjes en flora, heuvels, het is elke keer een genot voor de ogen.

De afgelopen dagen zijn we rustig verder noordwaarts getrokken. We hebben na Landskrona alleen nog maar in het ‘wild’ gekampeerd! Het is een hele mooie manier om Zweden te ontdekken. Als de avond valt (met mooie zonsondergangen) komt de stilte. Eerst passeren er nog enkele verdwaalde vrachtwagens maar ook die verdwijnen en dan is er stilte. Intense, oorverdovende stilte. Geweldig om te horen[e-1f609]. En wat daarbij komt is de intense duisternis die er dan is. Hier in het noorden zijn geen straatlantaarns, geen vele huizen of wat dan ook maar. Dus als het donker wordt, dan is het donker!

Vandaag hadden we het geluk om een aantal rendieren te zien die voor de camper de weg overstaken. Gelukkig had Piet ze in de gaten en hebben we goede remmen, anders hadden we vanavond rendiervlees op het menu gehad…..

Even verderop was er een nog een levensmoede rendierbok, die opeens vanuit de struiken de weg overstak. Gelukkig deden onze remmen het hier ook goed. Zo maak je nog eens wat mee.

Morgen trekken we weer verder noordelijker. Jullie horen wel weer van ons. Maar de conclusie is wel dat Zweden ook erg mooi is![e-1f604]

Oh vergeet ik nog te vertellen dat Piet de achterlijke gewoonte heeft overgenomen om de andere camperbestuurders terug te groeten (of zelf soms te groeten!) als ze elkaar tegen komen. Sommigen zwaaien zelfs met z’n tweeën naar ons alsof ze gelukkig zijn éindelijk een bekende te zien ! En hoevaak ik ook zeg dat hij een malloot is, hoe fanatieker Piet gaat zwaaien (zucht, help). En dan lacht hij ook nog smakelijk. Kennelijk moet ik die malloot zijn pleziertje gunnen…….(foto bijgevoegd).

Groetjes en tot de volgende.

• 14 Augustus 2025 - 08:13

Riet:

Wat hebben jullie een mooie reis! De natuur en de "wildernis" beleven.

Dat zwaaien naar elkaar is toch geweldig [e-1f604]

• 14 Augustus 2025 - 08:57

Roelie:

Goedemorgen broer en schoonzus. Het ziet er mooi uit hoor en de rust erbij. Lekker genieten . En het groeten naar mensen dat zit in ons bloed schoonzus. En ik heb toevallig gelezen dat je daar een mens gelukkig mee kan maken. En ik wordt er zelf ook blij van[e-1f60a]

Groetjes van mij

• 14 Augustus 2025 - 12:59

Yvonne :

Vooral doorgaan Piet! Is toch leuk...als ze terug zwaaien! Fijn dat jullie zo genieten van alles wat Zweden te bieden heeft . [e-1f970]