St Govan's Head en Stack Rocks
Door: Marjon
Blijf op de hoogte en volg Piet en Marjon
17 Juli 2018 | Verenigd Koninkrijk, Bosherston
We horen dat het in Nederland echt warm is, tropisch warm zelfs. Daar profiteren wij dus mooi van hier in Wales. Het is weer een zonnige dag en ongeveer 21 graden!
Een mooie dag om er op uit te trekken. Via de reeds bekende smalle weggetjes met hoge heggen reden we naar de zuidkust. In de buurt van St Govan’s Head zagen we al enkele rode vlaggen hangen. Je moet er namelijk door militair gebied en rode vlaggen betekenen vaak niet veel goeds. In dit geval mochten we dus niet van de weg af maar we kwamen gelukkig nog wel bij de parkeerplaats. Nadat we de wandelschoenen hadden aangetrokken zijn we naar het huisje/grot van St Govan gelopen. Via allerlei steile trappen en stenen kregen we een indruk hoe de beste man hier moet hebben geleefd. Ik denk: in de winter best wel koud….
Als je dan wat door loopt/klimt over de rotsen voor het huisje, kun je om de klif heen gaan. We zagen al een kopje van een zeehondje in het water opduiken. Even later zag Piet wat in het water drijven wat er apart uitzag. Nadat hij nog eens goed had gekeken bleek het een walrus te zijn die daar in een beschutte baai lekker lag te dobberen. Kennelijk was het water daar net wat warmer en rustiger dan in de zee. Ik heb geprobeerd hem op de foto vast te leggen maar kijk maar of je er wat van kunt maken :-)
Nadat we terug geklauterd waren liepen we weer naar de auto’s. Pim sprak er een man aan die bezig was bij het hek dat naar het militaire terrein ging. Even later kwam hij terug en vertelde dat de man zei dat er morgen een grote oefening zou beginnen op het terrein met militairen en dat al diverse delen van het omliggende terrein was afgesloten. En, dat we nog mazzel hadden dat we vandaag hier waren want vanaf morgen was de hele omgeving gesloten voor enkele dagen.
Okay, maar we wilden nog wel even naar de Stack Rocks. Daar naartoe gereden, echter het terrein was al afgesloten en we mochten er niet meer op rijden……. :-(
Nog enkele andere weggetjes geprobeerd maar nergens mocht je meer door. De Stack Rocks blijven dus op het verlanglijstje staan en Ali, Albert en Jacqie zullen dus in de boekjes moeten kijken hoe het daar er uit ziet. Ach je moet wat te wensen blijven houden. We zijn nog even doorgereden naar Freshwater West, een stuk kust met, zo zagen we, een fantastisch stuk strand! We hebben hier even rondgekeken en nog wat schelpen voor Eric gevonden.
Morgen vertrekken we vanuit hier naar het Brecon Beacons National Park, naar de Black Mountains. We hebben nog een hele dikke week voor we donderdags weer op de boot moeten zitten. Maar wat gaat de tijd nu snel! Vanavond maar eens een spelletje spelen en morgen weer een andere plek verkennen. Tot dan.
18 Juli 2018 - 11:39
Marco: